طرح توجیهی مزرعه کشت آلوئه ورا (word,pdf) ویرایش سال ۱۴۰۳

طرح توجیهی مزرعه آلوئه ورا (word,pdf) ویرایش سال جدید

۱-عنوان فعاليت:کشت و پرورش گیاه آلوئه ورا
۲-ظرفيت :۴۰۰تنبرگ آلورا
۲۰۰۰۰۰عددپاجوش
-اشتغال طرح :۵نفر
-سرمايه گذاري کل طرح :۵,۷۴۷میلیون ریال
-ميزان زمين طرح :۱۰,۰۰۰متر مربع
-نقطه سربه سر جاری  :۴۴درصد
-مدت برگشت سرمايه :۲٫۸سال
-نرخ بازدهي سرمايه :۳۰درصد

 

گیاه آلوئه ورا به طورعمده درمناطق خشک رشد کرده و به خانواده زنبق تعلق دارد اما درظاهرشباهت به کاکتوس دارد. دربین ۲۴۰ گونه آلوئه ورا چهارنمونه آلوئه ورا تشخیص داده شده که دارای ارزش غذایی بوده و این گیاه پایدار و چندساله است وهرسه ماه یک بارمیتوان ازهربوته ۳ تا ۴ برگ کناری برداشت

 امروزه با خشکسالی و کمبود آب برای کشاورزی روبرو هستند میتواند به عنوان یک محصول جایگزین برای کشاورزان ویک منبع درآمد مناسب باشد. خواص متعدد دارویی شناخته شده در آلوئه ورا باعث شده است که آن را گیاه قرن بیستم بنامند

گیاه را میتوان در شرایط آب و هوای خشک در خاک های فقیر و بدون مواظبت خاصی کاشت.ریشه این گیاه به صورت سطحی است و در عمق خاک نفوذ نمی کند این گیاه نیاز به خاک رس با زه کشی مناسب به همراه شن دارد.

دمای ایده آل این گیاه ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد است مناسب ترین فصل کشت این گیاه اواسط شهریور ماه الی اواسط آبان ماه است.
فاصله استاندارد این گیاه برای کشت بین ۳۰ تا ۵۵ سانت است و استاندارد جهانی برای کشت هر هکتار بین ۱۸۰۰۰ تا ۲۴۰۰۰ هزار بوته در هر هکتار است. آبیاری به روش قطره ای مناسب تر است
برای این گیاه کشاورزی ارگانیک سودمندتر است بنابر این برای محصولی بهتر میتوان از کودهای حیوانی و یا کمپوست ها استفاده کرد. برداشت بین ماه های ششم تا دوازدهم پس از کشت اولیه بسته به نوع پاجوش کشت شده میتواند انجام شود.

 

مزایای اقتصادی کشت آلوئه ورا

کشت گیاه آلوئه ورا دارای مزایای ویژه اقتصادی نسبت به سایر محصولات کشاورزی است

گیاه آلوئه ورا برخلاف بسیاری از محصولات کشاورزی قابلیت برداشت ۲۰ساله دارد. این موضوع به این معناست که در صورت کشت سایر محصولات، کشاورز ناچار است هر سال محصول را بکارد و برداشت کند که این مسأله هزینه زیادی به کشاورز تحمیل می کند. چون کشاورز ناچار است هر سال سرمایه ای برای شخم زمین، تهیه بذر و نهاده و کاشت مجدد محصول خود هزینه کند اما گیاه آلوئه ورا در صورت یکبار کشت، قابلیت برداشت تا ۲۰ سال را دارد که این امتیاز باعث می شود هزینه بسیاری صرفه جویی شود.
علاوه بر برداشت ۲۰ساله، گیاه آلوئه ورا ویژگی اقتصادی دیگری دارد که کشت آن را توجیه پذیر می کند. آلوئه ورا به ویژه نژاد بومی آن که به گیاه <<صبر زرد>> نیز مشهور است عاری از هرگونه قارچ و آفت است و همین موضوع گیاه را بی نیاز از تمام آفت کش ها و سمپاشی می کند و همان طور که می دانید یکی از پرهزینه ترین فاکتورهای کشت و کار تهیه سموم و آفت کش هاست. غیر از این، گیاه نیاز به هیچ گونه کود شیمیایی و اصولا تغذیه با کود ندارد که این دو آیتم هزینه کشت آلوئه ورا را مجددا کاهش می دهد و به دلیل ارگانیک بودن محصول مزایای تجاری آن را افزایش می دهد.

 

قابلیت برداشت ۴ فصل آلوئه ورا
این گیاه ۴ فصل است و در تمام فصول  سال قابلیت باردهی دارد اما در اولین دوره کشت، محصول پس از ۶ ماه قابل برداشت است و پس از این دوره گیاه می تواند هر ۳ ماه یکبار محصول بدهد. میزان نیاز گیاه به آبیاری هر پنج روز یکبار است و هر بوته حدود ۱۰ لیتر آب مصرف می کند. در صورت استفاده از سیستم آبیاری قطره ای میزان آب مورد استفاده به طور قابل توجهی کاهش پیدا می کند. درحال حاضر هزینه تجهیز هر هکتار زمین کشاورزی به آبیاری قطره ای بین ۸۰۰ میلیون تومان است. به جز عملیات شخم زنی زمین در ابتدای کشت گیاه، یک مزرعه آلوئه ورا به ماشین آلات و تجهیزات کلان دیگری نیاز ندارد و برداشت از گیاه نیز به صورت دستی انجام می شود. ضمن این که مزرعه به عملیات سمپاشی و کوددهی نیاز ندارد

 

نیازهای آبی 
نیاز هر هکتار به طور متوسط حدود ۳۰ متر مکعب آب در هر ۵ روز است
در صورت استفاده از پمپ های برقی برای تامین این آب برای هر دوره آبیاری به ۳۰ کیلووات ساعت برق نیاز است و در صورت استفاده از پمپ های با سوخت گازوئیل برای هر دوره آبیاری به ۳۵ لیتر گازوئیل نیاز است
نیاز هر بوته در فصول مختلف متفاوت است و بین ماه های اردیبهشت تا پایان شهریور ، هر بوته در دوره ۳ روز ۱۰ لیتر آب نیاز دارد. از اوایل مهر تا پایان اسفندماه هر بوته در دوره ۵ تا ۷ روز به ۱۰ لیتر آب نیاز دارد.

این محصول به دلیل کشت آسان و تولید کم هزینه و نیاز آبی کم به عنوان یک گیاه مهم و مقرون به صرفه جهت کشت و سودآوری در مناطق جنوبی کشور به حساب می آید.
سایر مناطق مشابه آب و هوایی در استان های جنوبی فراوان می باشد که می تواند برای کشت و تولید این گیاه دارویی مورد استفاده قرار گیرد.

 به طور کلی در اینفوگرافیک زیر مناطق مناسب کشت باز و گلخانه ای آلوئه ورا نشان داده شده است.

 

 

مشتری برگ الوئه ورا مزرعه کشت آلوئه ورا  

خریداران برگ گیاه نیز معمولا کارخانجات دارویی و غذایی و همچنین عطاری ها می باشند. البته با توجه به افزایش تقاضا نسبت به عرضه ، در حال حاضر شرکتهای متعددی هستند که محصولات کشاورزان را بصورت تضمینی خرید می نمایند و معمولا نگرانی بابت فروش محصولات وجود ندارد.

سرفصل های طرح توجیهی نوشته شده ویرایش امسال:
بررسی و معرفی طرح
زمین
محوطه سازی
ساختمان سازی
ماشین آلات و تجهیزات (مشخصات فنی آنها )
شرح مختصری از دانش فنی و روش تولید محصولات
تاسیسات عمومی و تجهیزات با مشخصات فنی آنها
وسایل حمل و نقل داخل و خارج
مواد اولیه و بسته بندی
آب ،برق ،سوخت مصرفی
برآورد هزینه تعمیرات ونگهداری
برآورد حقوق و دستمزد نیروی انسانی
برآورد هزینه ثابت
هزینه های سرمایه ای
هزینه قبل از بهره برداری
برآورد سرمایه در گردش
برآورد هزینه استهلاک پس از اجرا
هزینه تولید سالیانه
قیمت تمام شده هر واحد
قیمت فروش محصولات
محاسبه نقطه سر به سر
درصد فروش در نقطه سربه سر
سود و زیان
ارزش افزوده خالص و نا خالص و نسبت های آن
ارزش افزوده نا خالص
ارزش افزوده خالص
نسبت افزوده ناخالص به فروش
نسبت افزوده خالص به فروش
نسبت افزوده خالص به سرمایه گذاری کل
سرمایه ثابت سرانه
سرمایه ثابت سرانه
کل سرمایه گذاری سرانه
نرخ بازدهی سرمایه
دوره برگشت سرمایه

 

*جهت تهیه طرح توجیهی مزرعه کشت آلوئه ورا  برای اخذ مجوز و وام بانکی  با ما در تماس باشید* مهندس امینی ۰۹۳۳۹۵۶۴۵۳۰ 


** در صورت وجود هر نوع مشکل در دانلود هر یک از فایل ها از طریق تلگرام یا واتس آپ به شماره ۰۹۳۳۹۵۶۴۵۳۰ اطلاع و فایل را دریافت فرمایید.**

طرح توجیهی مزرعه آلوئه ورا (word,pdf) ویرایش سال جدید ۱-عنوان فعاليت: کشت و پرورش گیاه آلوئه ورا ۲-ظرفيت : ۴۰۰ تن برگ آلورا ۲۰۰۰۰۰ عدد پاجوش -اشتغال طرح : ۵ نفر -سرمايه گذاري کل طرح : ۵,۷۴۷ میلیون ریال -ميزان زمين طرح : ۱۰,۰۰۰ متر مربع -نقطه سربه سر جاری  : ۴۴ درصد -مدت برگشت سرمايه : ۲٫۸ سال -نرخ بازدهي سرمايه : ۳۰ درصد   گیاه آلوئه ورا به طورعمده درمناطق خشک رشد کرده و به خانواده زنبق تعلق دارد اما درظاهرشباهت به کاکتوس دارد. دربین ۲۴۰ گونه آلوئه ورا چهارنمونه آلوئه ورا تشخیص داده شده که دارای ارزش غذایی بوده و این گیاه پایدار و چندساله است وهرسه ماه یک بارمیتوان ازهربوته ۳ تا ۴ برگ کناری برداشت  امروزه با خشکسالی و کمبود آب برای کشاورزی روبرو هستند میتواند به عنوان یک محصول جایگزین برای کشاورزان ویک منبع درآمد مناسب باشد. خواص متعدد دارویی شناخته شده در آلوئه ورا باعث شده است که آن را گیاه قرن بیستم بنامند گیاه را میتوان در شرایط آب و هوای خشک در خاک های فقیر و بدون مواظبت خاصی کاشت.ریشه این گیاه به صورت سطحی است و در عمق خاک نفوذ نمی کند این گیاه نیاز به خاک رس با زه کشی مناسب به همراه شن دارد. دمای ایده آل این گیاه ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد است مناسب ترین فصل کشت این گیاه اواسط شهریور ماه الی اواسط آبان ماه است. فاصله استاندارد این گیاه برای کشت بین ۳۰ تا ۵۵ سانت است و استاندارد جهانی برای کشت هر هکتار بین ۱۸۰۰۰ تا ۲۴۰۰۰ هزار بوته در هر هکتار است. آبیاری به روش قطره ای مناسب تر است برای این گیاه کشاورزی ارگانیک سودمندتر است بنابر این برای محصولی بهتر میتوان از کودهای حیوانی و یا کمپوست ها استفاده کرد. برداشت بین ماه های ششم تا دوازدهم پس از کشت اولیه بسته به نوع پاجوش کشت شده میتواند انجام شود.   مزایای اقتصادی کشت آلوئه ورا کشت گیاه آلوئه ورا دارای مزایای ویژه اقتصادی نسبت به سایر محصولات کشاورزی است گیاه آلوئه ورا برخلاف بسیاری از محصولات کشاورزی قابلیت برداشت ۲۰ساله دارد. این موضوع به این معناست که در صورت کشت سایر محصولات، کشاورز ناچار است هر سال محصول را بکارد و برداشت کند که این مسأله هزینه زیادی به کشاورز تحمیل می کند. چون کشاورز ناچار است هر سال سرمایه ای برای شخم زمین، تهیه بذر و نهاده و کاشت مجدد محصول خود هزینه کند اما گیاه آلوئه ورا در صورت یکبار کشت، قابلیت برداشت تا ۲۰ سال را دارد که این امتیاز باعث می شود هزینه بسیاری صرفه جویی شود. علاوه بر برداشت ۲۰ساله، گیاه آلوئه ورا ویژگی اقتصادی دیگری دارد که کشت آن را توجیه پذیر می کند. آلوئه ورا به ویژه نژاد بومی آن که به گیاه <<صبر زرد>> نیز مشهور است عاری از هرگونه قارچ و آفت است و همین موضوع گیاه را بی نیاز از تمام آفت کش ها و سمپاشی می کند و همان طور که می دانید یکی از پرهزینه ترین فاکتورهای کشت و کار تهیه سموم و آفت کش هاست. غیر از این،…

امتیاز

امتیاز کل

با امتیاز دادن ما رو در جهت بهبود مطالب یاری فرمایید

امتیاز کاربران: ۳٫۹۲ ( ۵ رای)
۰ bigtheme
مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0